header foto header foto header foto header foto header foto
 
ParaHockey

HGW en de G-hockeyers (deel II)

Nieuws afbeelding 12-8-2015
Wij kregen via de mail reactie binnen van een deelnemer van Het Grote Weekend. We vonden het zo'n leuk verhaal, dat we het graag plaatsen: 

"Ik ben Cas en ik ben 17 jaar. Vorig jaar ben ik geslaagd voor VMBO TL en volgend jaar start mijn tweede jaar op het ICT Campus in Hilversum. De opleiding die ik daar doe is een tweetalige opleiding voor applicatie ontwikkelaar. Naast mijn opleiding doe ik aan klimmen, gamen en hockey. Ik zit in het G1 team. De reden dat ik speel in het G1 team is omdat ik een vorm van autisme heb. In het G team kan ik mezelf zijn om wie ik ben. Ook kan ik het met anderen in het G1 team goed vinden.

Op zaterdagochtend was ik rond 6 uur bij de poort om ontvangen te worden. Dat was een verrassend ontvangst dat ik nooit meer zal vergeten. Heel erg mooi gedaan en het paste ook perfect bij het thema. Meteen nadat ik mijn spullen had "opgeruimd" ging ik bij mijn team zitten voor het ontbijt, ik zat in team 38 a.k.a. team Chevrolet. Je kon merken dat iedereen nog half sliep, wat begrijpelijk was. Ik vond het wel erg leuk om met je groep te eten. Omdat je dan meteen ook mensen uit andere teams ontmoette. Na het eten hadden we een indeling van welke dingen je waar zal doen. Onder andere wedstrijden die je ging spelen of de spellen/onderdelen die je ging doen.

Op zaterdag avond was er een feest in het clubhuis. Hier ben ik niet naartoe gegaan. Toen heb ik een spel gedaan met een aantal mensen bij de tent.

Op zondag begon de dag goed voor mij. Ik had geslapen en was redelijk fit voor de hele dag. Op deze dag heb ik ook een aantal spellen en wedstrijden gedaan. Uiteindelijk omdat ons team elk spel en bijna elke wedstrijd had gewonnen (1 keer gelijk spel) stonden we eerste in onze pool. Daardoor stroomden we door naar de finale rondes. Uiteindelijk hadden we het tot de finale gehaald. In de finale bleef de stand gelijk en dus moest er uiteindelijk op goal geslagen worden vanaf de middellijn. Uiteindelijk had mijn teams 2 goals in het goal geslagen en dus komt onze teamnaam op de beker te staan. Daarna was het eten. Na het eten was er een wedstrijd tussen de bordo's. Het was erg grappig om te zien. Vooral toen ze de goals gingen gebruiken om de bal te verdedigen.

Tijdens het weekend heb ik regelmatig "trucjes” gezien die ik nog nooit eerder had gezien. Ook na het weekend heb ik gezegd tijdens een Skype chat met 2 vrienden uit mijn team: 'Dit weekend heb ik dingen gezien die ik na 5 jaar hockey nooit heb gezien, Dit wil ik ook leren.' Mijn vrienden zeiden dat ik gelijk had omdat we maar een aantal "trucjes” kennen. Ook mogen we maar een paar daarvan gebruiken in wedstrijden omdat de regels bij G Hockey anders zijn. Ik hoop dat we dit nog in de toekomst gaan leren.

Ik wil graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan dit top weekend! Ik heb mezelf erg vermaakt dit weekend. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Ik hoop dat ik volgende keer weer kan meedoen!"

Reacties


Roos van der Schoot

13-8-2015 @ 18:30:47 |Wat ontzettend leuk Cas! Dank je wel voor je mooie verhaal.... Judith Appelman

Emma Straat

13-8-2015 @ 21:06:29 |Het wad super leuk om mijn eerste keer gelijk kampioen te zijn! Bedankt voor je leuke verhaal!

Sophie van der Waag

14-8-2015 @ 09:31:53 |Het was heel leuk om de finale tegen jullie te spelen!

Lisanne Gabel

14-8-2015 @ 13:19:20 |Leuk geschreven Cas!

Reageer op het nieuws