header foto header foto header foto header foto header foto
 
ParaHockey

Terugblik Special Olympics - G-hockey!

Nieuws afbeelding 12-7-2016
Het zit erop. 2 dagen sporten op de Special Olympics in Nijmegen. Vermoeiende dagen, leuk hockey met mooie resultaten. Op vrijdag was het defilé en de opening en op zaterdag en zondag de wedstrijden.
 
Op zaterdag won team Brenda 2 wedstrijden en speelde eenmaal gelijk. Daarna werd de kruiswedstrijd gewonnen. Team Martin won 2 wedstrijden en verloor er 1. Daarna werd de kruiswedstrijd gewonnen.
 
Op basis van de resultaten op zaterdag werd er een nieuw indeling gemaakt voor zondag.. Team Brenda zat in de poule met Barneveld, Amersfoort en Bemmel.
Team Martin speelde tegen Zoetermeer, Myra en Uden.
 
De tweede dag was een vermoeiende, beladen en emotionele dag.
Er gebeurde van alles. Bal op de hand, op de knie, op de lip en op het hoofd en onderuit gehaald worden op een zandveld. Of wel, EHBO en ziekenhuis voor een paar spelers en speelsters. Gelukkig liep het allemaal goed af en bleek er niets ernstigs aan de hand.

Team Brenda verloor 2 wedstrijden en won er 1 en werd uiteindelijk derde in hun poule. Een mooie bronzen plak voor het team. Goed gepresteerd over twee zware dagen. Team Martin speelde 1 maal gelijk en won 2 wedstrijden. Maar .... Zoetermeer en Almere eindigde gelijk (in doelpunten voor, tegen en ook onderling resultaat) en dus moesten shoot-outs de beslissing brengen voor het goud in deze poule. Helaas, Zoetermeer was hier net wat beter in. Maar zilver is een uitstekend resultaat. Trots op onze beide teams!
 
Nijmegen heeft geweten EN gehoord dat de Almeerse er was. "Rood en Wit is onze glorie" werd ook daar gescandeerd.
 
Natuurlijk zijn deze prestaties niet mogelijk zonder de ondersteuning van een aantal sponsoren. Naast de vaste "krachten" ABN AMRO en De Kinderkliniek hebben Autoradam en de LIons Club Almere het vervoer deels voor hun rekening genomen. De hoodies werden gesponsord via Stichting Onbeperkt Sport.
 
Dank aan alle sponsoren, begeleiders en coaches voor dit onvergetelijke weekend. Over 2 jaar naar de Achterhoek voor de volgend editie.

Reacties


Dick Hovestadt

14-7-2016 @ 00:34:47 |Mooi resultaat kanjers! Gefeliciteerd.

Suzannah Banks

28-7-2016 @ 20:20:41 |Super trots!!

Reageer op het nieuws