header foto header foto header foto header foto header foto
 

Almeerse ParaHockeyers nemen deel aan het EK ParaHockey in Amsterdam

ParaHockey Nieuws afbeelding

3-7Het EK ParaHockey zal van 6 t/m 9 juli plaatsvinden in Amstelveen op Pinoké. 
Twee spelers van de Almeerse zullen daar aan deelnemen! Rogier Blaas en Juan Andres de Koning zullen deze dagen op het hoogste niveau gaan spelen in het ParaHockey. 

Lees verder

ParaHockey de nieuwe naam voor G-hockey

ParaHockey Nieuws afbeelding

5-9 De KNHB heeft alle Hockeyclubs in Nederland, die aangepast hockey aanbieden, gevraagd deze nieuwe naam te gaan doorvoeren. ParaHockey is al een begrip in het buitenland.
ParaHockey omvat alle vormen van aangepast hockey:
- G-hockey     - voor spelers met een verstandelijke beperking

Lees verder

Special Olympics Nationale Spelen 8 t/m 10 juni 2018

ParaHockey Nieuws afbeelding

6-6 Bijna is het zover voor de twee Almeerse G-hockeyteams die op 8, 9 en 10 juni meedoen aan de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in Doetinchem. De spelen worden vrijdagavond geopend met een parade van alle deelnemers in stadion De Vijverberg en omlijst met een spetterende muzikale opening door Gerard Joling. De spelers met coaches en begeleiders zijn het hele weekend te gast in het

Lees verder

G-Hockey zoekt enthousiaste trainer(s)!

ParaHockey Nieuws afbeelding

29-1  
Onze gemotiveerde groep G- spelers zijn met spoed op zoek naar 1 of 2 extra trainer(s). Onze spelersgroep bestaat op dit moment uit 26 spelers variërend in de leeftijd van 7- 30 jaar oud. We hebben verschillende groepen:  G1, deze groep speelt landelijk;  8-tal competitie;  G2, deze groep speelt in de regio, 6-tal competitie;  Ook spelen een

Lees verder

De G-Hockeyers hebben jullie hulp nodig op ZONDAG 1 oktober!

ParaHockey Nieuws afbeelding

22-9 Dan staat alweer de 4e editie van ons jaarlijkse TOPPER-TOERNOOI voor de deur. Voor deze wedstrijden zijn wij op zoek naar niveau 4 scheidsrechters. Wie heeft er tijd en zin om de ochtend, middag of een aantal keren (eventueel achter elkaar met 10 minuten tussen de wedstrijden) te fluiten?

Lees verder

Almeers succes op EK Para-hockey!!

ParaHockey Nieuws afbeelding

24-8 Team NL2, met Almeerse speler Frank Wessels en coach Martin de Koning, is winnaar geworden van de Trophy Poule op het EK Para-hockey (internationale naam voor G-hockey).Van 20 t/m 23 augustus is in Amstelveen het EK Para-hockey gespeeld. 12 teams uit 10 verschillende landen deden mee. De finale werd gespeeld in het Wagener stadion. Team NL1 speelde in de Championship poule en Team NL2 in de

Lees verder

Collecte Fonds Gehandicaptensport

ParaHockey Nieuws afbeelding

27-3 Volgende week, 26 maart tot en met 1 april 2017, wordt de landelijke collecte gehouden voor het Fonds Gehandicaptensport. Namens de G-hockey zullen ruim 10 mensen collecteren. Dat is fantastisch en wij hopen natuurlijk een mooie bedrag op te halen voor de gehandicaptensport. Er zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten

Lees verder

Terugblik Special Olympics - G-hockey!

ParaHockey Nieuws afbeelding

12-7 Het zit erop. 2 dagen sporten op de Special Olympics in Nijmegen. Vermoeiende dagen, leuk hockey met mooie resultaten. Op vrijdag was het defilé en de opening en op zaterdag en zondag de wedstrijden.   Op zaterdag won team Brenda 2 wedstrijden en speelde eenmaal gelijk. Daarna werd de kruiswedstrijd gewonnen. Team Martin won 2 wedstrijden en verloor er 1. Daarna werd de

Lees verder

G-hockeyers nemen beker mee op het Paastoernooi bij Myra

ParaHockey Nieuws afbeelding

27-3 Dit jaar de 12e editie van het Paastoenooi bij MYRA. Voor het eerst deed de Almeerse met 2 G-teams mee bij de zestallen. 
Almere 1 speelde in een sterke poule met 6 teams en eindigde in de middenmoot.

Lees verder

De G-hockeyers halen goud en zilver binnen!

ParaHockey Nieuws afbeelding

9-11 Zaalhockeyseizoen moet nog beginnen maar 
De G-hockeyers hebben de eerste prijzen binnen! 

Gisteren werden de Special Olympics Regionale Spelen gehouden voor mensen met een beperking in het Topsportcentrum te Almere Poort.


Lees verder

2e Editie Toppertoernooi G-hockeyers!

ParaHockey Nieuws afbeelding

30-9Zondag 4 oktober as. wordt de 2e editie gehouden van het Toppertoernooi. Dit is een toernooi voor G-teams uit heel Nederland. Zij spelen achttal. 7 teams hebben zich ingeschreven nl. Almere, Hoorn, Hudito, Leonidas, Upward en 2 combinatieteams. Het toernooi begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Er worden 6 wedstrijden gespeeld van elk 20 minuten. Spelers van de Almeerse zijn: Cas,

Lees verder

Ook voor G-hockeyers start competitie

ParaHockey Nieuws afbeelding

7-9 Ook onze G-hockeyers beginnen in september aan hun competitie. Na een succesvol voorgaand seizoen, G1 en G2 werden tweede in hun poule, gaan zij er dit seizoen weer met goede moed vol tegenaan.
Twee teams zullen deelnemen.  Een team (G2) speelt zestal competitie in regio Midden in een poule van 5 teams (Culemborg, MYRA, Schaerweijde en Spitsbergen). 

Lees verder

HGW en de G-hockeyers

ParaHockey Nieuws afbeelding

2-7 Het is alweer een week geleden dat wij deelnamen aan het fantastisch georganiseerde HGW. Nagenietend van de verhalen van de kinderen en de mooie foto's die zijn gemaakt.Voor 9 G-hockeyers was het de eerste maal dat zij 2 dagen deelnamen. Nu de evaluaties gedaan worden kunnen wij met z'n allen terugkijken op een succesvol weekend.

Lees verder

G-hockey op bijeenkomst "Aangepast sporten in Almere"

ParaHockey

29-10 Afgelopen week is er een bijeenkomst geweest over "Aangepast sporten in Almere".

De bijeenkomst werd georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere. De deelnemers aan deze bijeenkomst waren zowel aanbieders van sporten voor mensen met een beperking als de vragers van sporten cq. instellingen waar mensen met een beperking wonen of onder behandeling

Lees verder

Almeerse HC viert tweede lustrum G-Hockey

ParaHockey Nieuws afbeelding

1-10Dit seizoen bestaat het G-hockey in Almere 10 jaar. Dat wordt gevierd met een Topper Toernooi en Topperfeest op zondag 5 oktober. Het betreft hier een toernooi voor 8-tallen (categorie gevorderd) waar de top van G-hockeyend Nederland aanwezig zal zijn. Er doen in totaal 8 teams mee, komend uit alle windstreken van Nederland waaronder Hudito, Leonidas, Fletiomare, Upward en natuurlijk het

Lees verder

G-hockey Almeerse zoekt nieuwe leden !!

ParaHockey Nieuws afbeelding

30-9 Ken jij mensen met een beperking die graag in teamverband willen trainen en wedstrijden spelen? Laat ze dan zondag 5 oktober naar de Almeerse Hockeyclub komen. Op die dag wordt het 10-jarig bestaan van G-hockey op de Almeerse gevierd met een lustrumtoernooi voor de G-hockey-top van Nederland en een doorlopende hockeyclinic (van 11:00 – 15:00 uur) om jongens, meisjes en jongvolwassenen met

Lees verder

Brandweerdag Almere voor G-hockey Almere

ParaHockey Nieuws afbeelding

9-9Op zaterdag 6 september jl. organiseerde de brandweer Almere de jaarlijkse Brandweerdag voor kinderen met een beperking. Het thema van de dag was Olympische Spelen en de G-hockeyers van de Almeerse waren benaderd door hen of wij met een afvaardiging wilden komen.


Lees verder

G-hockeyers en de meiden van de E6- en E8-tallen

ParaHockey Nieuws afbeelding

13-11 Vanmorgen speelden de G-hockeyers tegen de meiden van de E6- en E8-tallen. Om 11 uur begonnen de wedstrijden in een lekkere najaarszon. Er werd fanatiek en met veel plezier gehockeyd. Het was een gezellige ochtend en iedereen heeft het geweldig gedaan.
(rechts een foto van G1, onder G2)

Lees verder

AlmeerseParaHockeyers naar Portugal

ParaHockey Nieuws afbeelding

10-3 In januari 2022 zou de eerste editie van het EK zaalhockey plaatsvinden in Hamburg voor spelers met een intellectuele handicap. Helaas is dit toernooi door Corona afgelast.
 
Maar er is een alternatief gevonden. 
Het zaalhockeyteam reist vandaag af voor een internationaal zaaltoernooi in Portugal. 

Lees verder

G-Hockeyers winnen Wintertoernooi Mijdrecht!

ParaHockey Nieuws afbeelding

10-2 Afgelopen zondag organiseerde Hockey Vereniging Mijdrecht alweer voor de derde keer het G-hockey Wintertoernooi in sporthal De Phoenix. Acht teams van verenigingen uit de hele regio streden om de bekers. De spelers en speelsters begonnen met een gezamenlijke warming-up in het thema van de Olympische Winterspelen. Daarna werden er wedstrijden van 20 minuten gespeeld in twee poules. In de eerste

Lees verder

10 jaar G-hockey bij de Almeerse

ParaHockey Nieuws afbeelding

15-9 Dit seizoen bestaat het G-hockey Almere 10 jaar. Dit wordt gevierd met een Topper toernooi op zondag 5 oktober a.s. De wedstrijden worden gespeeld op veld 3. De dag begint om 10.00 uur. De finale en troostfinale staan gepland om 15.00 uur. Er doen in totaal 8 teams mee, komend uit alle windstreken van Nederland waaronder natuurlijk onze eigen G-team.

Lees verder

HGW en de G-hockeyers (deel II)

ParaHockey Nieuws afbeelding

12-8 Wij kregen via de mail reactie binnen van een deelnemer van Het Grote Weekend. We vonden het zo'n leuk verhaal, dat we het graag plaatsen: 


Lees verder

Team G2 ParaHockeyers ongeslagen kampioen

ParaHockey Nieuws afbeelding

20-6 Ook afgelopen zaterdag wist G2 te winnen in en tegen hockeyclub Woerden. Daarmee is het 6-tal team van coach Sander de Bruin ongeslagen kampioen geworden in poule 1 van regio Midden.
Gefeliciteerd Anniek, Carla, Elisa, Isabella, Lian, Patrick, Sterre, Tycho (ontbreekt op de foto) en Sander.


Lees verder

ParaHockeyers naar SONS 2022

ParaHockey Nieuws afbeelding

10-6 Vrijdag, 10 juni, vertrekken 18 spelers en 6 begeleiders naar Hengelo (Twente) voor de Special Olympics Nationale Spelen. Een ongekend groot evenement voor Parasporters dat eens in de 2 jaar wordt georganiseerd.

Lees verder

Almeerse ParaHockeyers geselecteerd

ParaHockey Nieuws afbeelding

27-10 In januari 2022 vindt de eerste editie van het EK zaalhockey plaats in Hamburg voor spelers met een intellectuele handicap. Het ParaHockeyNL team doet hieraan mee!
 Met gepaste trots kunnen wij melden dat er 3 Almeerse ParaHockeyers zijn geselecteerd. Mara Faber, Fabian Gosselink en Juan Andres de Koning. Wij wensen hen erg veel succes en plezier toe.

Lees verder

Wat als een regulier team niet past?

ParaHockey Nieuws afbeelding

22-11 We horen de laatste tijd meer en meer verhalen over jongelui die stoppen met hockey omdat zij geen aansluiting meer hebben bij hun eigen (reguliere) team. Dat terwijl zij de sport juist hartstikke leuk vinden. Spijtig om te horen dat deze groep stopt en wat dat betreft in een isolement raakt.
Ook voor dergelijke spelers en speelsters biedt het G-Hockey uitkomst.

Lees verder

Goud en Brons voor Almeerse G-teams!!

ParaHockey Nieuws afbeelding

17-6 15 Almeerse G-hockeyers kijken met  veel plezier en trots terug op een prachtig hockeyweekend. Op 8, 9 en 10 juni deden zij mee aan de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in Doetinchem. Almere 1 met een 7-tal en Almere 2 met een 6-tal. 

Lees verder

Almeerse G2 Kampioen!!

ParaHockey Nieuws afbeelding

17-6De Almeerse G2 is dit weekend kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd!!

Lees verder

Alweer een Almeerse hockey international

ParaHockey Nieuws afbeelding

2-6Frank Wessels geselecteerd voor Nederlands team ParaHockey Frank, speler van het G-hockey (team G1), is geselecteerd voor het Euro ParaHockey toernooi dat van 20 t/m 23 augustus 2017 wordt gehouden op de velden van Pinoké in Amstelveen. De finale wordt gespeeld in het nieuwe Wagener Stadion op woensdagochtend 23 augustus. In Nederland is de sport bekend als G-hockey en wordt gespeeld

Lees verder

Almeerse G-hockeyers 3e!

ParaHockey Nieuws afbeelding

5-10 Op een zeer regenachtige dag is op zondag 2 oktober de derde editie gespeeld van ons jaarlijkse Toppertoernooi. Dit is het enige toernooi voor achttallen in Nederland. Naast de Almeerse streden Hudito, Leonidas, Upward, combinatieteam Hoorn/MYRA en een toeringteam om de prijzen.   Spannende en leuke wedstrijden waren te zien. Er werd fel gestreden om de winst. Uiteindelijk mocht

Lees verder

3e editie Toppertoernooi G-hockeyers

ParaHockey Nieuws afbeelding

28-9 Zondag 2 oktober a.s. wordt de 3e editie gehouden van het Toppertoernooi. Dit is een toernooi voor G-teams uit heel Nederland. Zij spelen acht tegen acht. Zes teams hebben zich ingeschreven nl. Hudito, Leonidas, Upward, Combinatieteam Hoorn/MYRA, een toeringteam en natuurlijk Almere. Het toernooi begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De wedstrijden worden gespeeld op Veld 3

Lees verder

Het aftellen is begonnen......

ParaHockey Nieuws afbeelding

28-6 Nog een paar dagen tot aan de Special Olympics 2016. Op vrijdag 1 juli a.s. is de opening en zaterdag beginnen de wedstrijden. De Almeerse treedt aan met maar liefst 2 teams: Team Brenda, bestaande uit: Michelle, Cas, Jeroen, Juan Andres, Julie, Kim, Luuk en Robin (In de poule met Barneveld, Kampong en Nijmegen 1) en Team Martin, bestaande uit: Anniek, Carla, Frank, Koen, Larissa,

Lees verder

4.400 ontbijtjes, 9.000 lunches en 5.800 diners .....

ParaHockey Nieuws afbeelding

15-6 Wij hebben het over de Special Olympics 2016 te Nijmegen. De Almeerse doet mee met 2 teams in het zestal. In totaal 15 spelers en speelsters.


Lees verder

Autismeweek 2016 - Open Dag G-Hockey

ParaHockey Nieuws afbeelding

1-4 De Almeerse HC is a.s. zaterdag aanwezig bij de officiële opening van de Autismeweek 2016 in Centre Point. Dit om informatie aan het publiek aan te bieden over G-hockey bij de Almeerse. Zondag, 3 april, is er naast de reguliere training een open dag van 10.00 - 13.00 uur. Eenzelfde mogelijkheid hebben wij op woensdag 6 april van 17.30 - 18.30 uur. Beide dagen hebben wij het

Lees verder

Gift voor de G-hockeyers

ParaHockey Nieuws afbeelding

1-11 Een van de ouders van onze G-spelers is vertegenwoordigd als Ledenraadslid bij gerenommeerd bedrijf. Zij mocht naar eigen inzicht een bedrag doneren aan een vereniging in Almere die zij een warm hart toedraagt.
 
Zij heeft een bedrag van € 250 geschonken aan de G-afdeling van de Almeerse.
 

Lees verder

Special Olympics Regionale Spelen in Almere!

ParaHockey Nieuws afbeelding

29-10 Op zaterdag 7 november as. vinden de Special Olympics Regionale Spelen plaats in het Topsportcentrum te Almere-Poort. De Almeerse zal met 2 teams vertegenwoordigd zijn in een veld waarin totaal 8 teams zullen strijden om de medailles bij het hockey. Naast hockey zijn er ook andere wedstrijdsporten te zien, namelijk handbal, turnen en zwemmen (in het zwembad in Almere-Haven). Naast de

Lees verder

November is Maand van aangepast sporten

ParaHockey Nieuws afbeelding

20-11November staat in Flevoland in het teken van het aangepast sporten. De gehele maand worden in Flevoland diverse extra activiteiten georganiseerd. 


Lees verder

G2 laat van zich horen...

ParaHockey Nieuws afbeelding

2-9 Het Taartentoernooi bij Schaerweijde vormt traditiegetrouw de opening van het hockeyseizoen met een toernooi voor zestallen. Deze keer waren de deelnemende teams Almere, Amersfoort, Fletiomare, Kampong en Schaerweijde.
Voor ons team speelden Carla, Juan Andres, Kim, Kim, Larissa, Marc, Michelle en Robin.

Lees verder

G2 in documentaire "De G van Hockey"

ParaHockey Nieuws afbeelding

16-5 Naast het feit dat G2 (het 2e G-Hockey team van de Almeerse) zaterdag 10 mei de laatste wedstrijd op en tegen Kampong met 7-2 heeft gewonnen, dit jaar in een nieuwe poule speelde en daarin uiteindelijk 2e is geworden, is er nog meer nieuws te melden over dit sterrenteam.

Lees verder

Zaterdag: G-teams doen mee aan Special Olympics, op de club en Fanny Blankers Koen sportpark

ParaHockey

14-6 Morgen vinden in Almere de regionale Special Olympics plaats waaraan uiteraard onze eigen G-teams meedoen. Kom allemaal kijken en aanmoedigen!   Onbeperkt sporten voor mensen met een beperking Ons eigen jeugdbestuur organiseert side event. Deelnemers kunnen kennis maken met tal van sporten waaronder hockey. Zie voor meer informatie:

Lees verder

G-hockey; sportief, gezellig en om trots op te zijn

ParaHockey

14-6 De Almeerse Hockey Club biedt hockey aan voor kinderen/volwassenen met een beperking. Ons motto is "hockey is voor iedereen". Sportief bezig zijn en deelnemen aan het sociale gebeuren binnen de club. De teams spelen op hoog niveau mee in de G-competitie noord.   Een keertje meetrainen om kennis te maken of meer informatie? Bekijk de brochure of neem contact op met Karina Buisman

Lees verder

G2 kampioen Regio Noord en clubkampioen!

ParaHockey Nieuws afbeelding

8-6G2 is vandaag Kampioen in Regio Noord en Clubkampioen geworden! Geweldig om te zien hoe trots en blij ze zijn; Gefeliciteerd Team!!

Lees verder

In het fotoalbum: G-hockey

ParaHockey

30-9De Almeerse heeft goede zaken gedaan dit weekend. Veel teams hebben gewonnen. Zo ook onze G-hockeyers. In het fotoalbum hebben we wat mooie foto's staan van afgelopen G-hockeyweekend.

Lees verder

G-team in finale Special Olympics

ParaHockey

7-6Ons G-team is afgelopen weekend in de finale gekomen van het Special Olympics-toernooi. Helaas werd de laatste wedstrijd niet gewonnen, maar dit was toch een hele ervaring voor onze G-hockeyers. Goed werk en ga zo door!

Lees verder

G-hockeyers komend weekend in Den Bosch

ParaHockey

29-5Onze G-hockeyers gaan komend weekend meedoen aan het Special Olympics-toernooi in Den Bosch. Aan dit evenement doen 2600 sporters mee van verschillende disciplines. Niks te doen dit weekend? Kom dan op 1, 2 of 3 juni naar Den Bosch.

Lees verder

Aftermovie HGW 2022 The Farm!

 

 

Kijk live mee op matchday.tv


Almeerse MO14-1 - !Oefenwedstrijd Myra MO14-1
Datum zaterdag 11-2 Spelen 11:00

 

Contact

Adres
Sportpark Klein Brandt,
1312JW Almere
036 533 0031
[email protected]

Postadres
Postbus 1055,
1300BB Almere

Bank gegevens
IBAN : NL36 ABNA 0459563408
BIC : ABNANL2A

Bank contributie
IBAN: NL75 ABNA 0576472247
BIC: ABNANL2A